28 september 2015 10:30


Op 26 september verzamelden 25 riders zich in Izegem voor de Billabong Rookie Contest 2015. De Billabong Rookie Tour is al jaren een reeks van wedstrijden voor beginnende boarders die ervaring willen opdoen voor wedstrijden!

Host voor deze editie... Izegemse Watersport Vereniging! Home van wakeboardclub We Board en gekend als organisator van verschillende wakeboard evenementen.

4 categorieën (girls u-14, girls 14+, boys u-14 en boys 14+), 1 prachtige MasterCraft X2 wedstrijdboot, een prachtige nazomerdag, een volledig te bekijken parcours en veel publiek om te supporteren terwijl deze beginnende riders hun kunsten etaleerden.

Van over heel het land (en zelfs vanuit het buitenland) waren riders afgezakt om de juryleden en supporters te imponeren met hun beste tricks. Om 10 uur startten de eerste riders in hun heats en het duurde tot na 18 uur vooraleer de laatste finale voorbij was. Ondanks hun beginnende (en soms wat gevorderde) status waren er menige grabs, wake-to-wake, switch en zelfs een tantrum te bezichtigen. Maar ook wave to the judge, touch the wake, butt-slide en meer kwamen aan bod aan het kanaal te Izegem. In elke leeftijdscategorie was de strijd intens en prachtig om te zien. De ervaren jury had de handen vol. Mooi aan deze wedstrijden is dat de jury buiten het vele jureerwerk ook nog de tijd nam om tips te geven aan de riders na hun ride.

De piloten zorgden er dankzij hun jarenlange ervaring voor dat alle riders in ideale omstandigheden hun set konden afwerken. Schitterend was ook het onderlinge supporteren van de riders en de hoeveelheid high-fives en thumbs-up was dan ook niet bij te houden. Competitie op het water was er zeer zeker, maar het groepsgevoel tussen de verschillende riders zorgde voor een goede sfeer.

Op het einde van de dag kregen we dan ook verdiende winnaars in elke categorie, alhoewel het bij momenten zeer spannend was.

Bij de girls u-14 kregen we een spannende strijd tussen Vita Kerckhof & Iza Resseler waarbij de laatste uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging. In deze categorie viel ook de jongste deelnemer te vinden, met een leeftijd van slechts 7 jaar!

De boys u-14 kwamen met 8 aan de start en lieten duidelijk zien dat ze allemaal hun mannetje kunnen staan en ondanks hun jonge leeftijd zaten hier zeker een aantal kunststukjes te bewonderen. Uiteindelijk was het Benecio Serrano die de beker naar huis mee kon nemen.

Bij de min 14 jarigen (m/v) lijkt mij de toekomst van het wakeboarden in Belgie verzekerd!

De girls 14+ lieten zien dat ze sterk uit de hoek kunnen komen in het wakeboard wereldje. Na een lange dag trok Amber Pattijn aan het langste eind in een razendspannende strijd met haar boezemvriendin Alexia Braeckman. Over deze dames gaan we zeker nog horen in de nabije toekomst!

Bij de boys 14+ kunnen we kort zijn. 10 Riders, een felle strijd, en heel veel tricks die menig supporter verbaasde. Uiteindelijk nam Mark Bouwhuis de overwinning mee naar huis terwijl Laurens Pattyn en Arno Philips het podium vervolledigden.
Life is better in boardshorts is een gekende uitspraak bij deze jongeren, en gisteren was dit duidelijk te zien aan het kanaal te Izegem! Met dank aan de sponsor Billabong, die onze jeugd nu al jaren ondersteunt!

Meer foto’s op: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.871936886222458&type=1

Delen