13 juli 2015 10:15


Verslag van Johan Callebert

De spot in Grevenmacher lag al van s ’morgens te blaken in de zon.

4 dames, 14 riders in open men en 10 in pro men maakten zich klaar voor de eerste stop van het seizoen. De boot van dienst was een Mastercraft X20 met launch control waardoor de platen van het surf gen 2 systeem automatisch zakken om de boot sneller te laten planeren.

De Dames werden zoals verwacht  gedomineerd door Loes Linders. Amber Patijn gaat voor haar IWV clubgenote Braeckman Alexia en zo houden ze samen de plaatselijke Galizia Mariella van het podium.

Bij de open men moet er harder gereden worden voor de finaleplaatsen.  Doordat er 14 deelnemers zijn moet men nog eens via halve finale passeren vooraleer  er voor het podium kan gestreden worden.  Lammens Henri en Bouwhuis Mark vallen daardoor af als laatste van hun heat.  Lelief Amory zet een mooie run neer. Het eerste parcours van Maddens Viktor is echter heel hoog en clean waardoor hij dankzij de score in intensiteit en ondanks de betere compositie van Amory’s run de finale wint. De Luxemburger Yanik Besh vervolledigt het podium. Quinten Remijsen en Rutger Bergman vallen in hun run en er rest een speciale vermelding voor de jonge Taieb Samuel die voor het eerst in finale kon geraken.

De 2 toppers in pro men , Michael Callebert en Marc Kroon winnen vlot hun Qualificatie en ook Ruben Offenga en Luc Verdonck zijn direct door. Er valt nog 1 plaatsje te verdienen via LCQ en dat wordt een nipte strijd tussen Lammens Arthur, Alfred Bac en Bouwhuis Thomas. Arthur haalt het nipt met minder dan 1 puntje van Alfred die wel een roll to blind heeft maar 2 maal valt op het laatste van de run.

Luc en Ruben vallen in finale waardoor Arthur al zeker is van de derde plaats. Hij weet echter dat Michael en Marc een arsenaal aan high end tricks beheersen hetgeen Michael  dan ook prompt doet in de heenrun  met Moby Dick en Tootsie Roll. Op de terugweg komt er nog crowmobe, KGB  bij.  De 720 rotatie lukt niet en hij weet dat Marc de overwinning binnen bereik heeft.  Marc  gooit Moby Dick, Dum Dum en Whirlybird. Als laatste trick gaat hij voor 900 rotatie maar hij mist de juiste afzet  op de golf en draait maar 540. Michael wint zodoende de eerste stop van de Lowlands tour.

Afspraak in Ierland op 15 Augustus voor de tweede ronde.

Callebert Johan

https://www.facebook.com/Wakeatlowlands?ref=hl

Bron: Johan Callebert
Delen