6 augustus 2013 13:45


Zaterdag 14 september is het onze dag van de anders validen.
Toon je beste kant en aarzel niet om een handje toe te steken.

Halfweg dit watersportseizoen willen wij even je aandacht vragen voor onze Dag van de andersvaliden op zaterdag 14 september e.k.

 

Sedert 1981, na een eerste medewerking in 1980 aan de Jumbo-run van het Dominiek Savio-instituut in Gits, organiseren wij elk jaar een speciale dag voor andersvalide personen. Op die dag nodigen wij een 60-tal andersvaliden bij ons uit voor een echte verwendag. Deze mensen komen uit een viertal instituten in de provincie.

 

Wij bieden hen een barbecue, een rondvaart en een vieruurtje aan. De barbecue en het vieruurtje kunnen wij realiseren dank zij de medewerking van een aantal firma’s. Verder kunnen wij rekenen op de bereidwillige helpende handen van vele clubleden en sympathisanten.

 

Voor deze dag doen wij een beroep op jullie, clubleden en booteigenaars. We zouden moeten kunnen beschikken over een 15-tal boten om een tochtje te maken op het kanaal met een aantal andersvaliden. Ook andere helpende handen zijn steeds welkom (klaar maken BBQ vanaf 10 uur, opruimen, de andersvaliden naar de boot brengen enz…). Deze andersvaliden worden in de boot vergezeld door hun begeleiders. Ze komen bij ons aan vanaf 11.30 uur. De BBQ start te 12.30. De rondvaart vangt aan vanaf 13.30 u en duurt tot 16 u ongeveer. Vanaf 17 uur is er nog een vieruurtje voorzien. Alle helpers zijn ook welkom op de BBQ!

Schrijfje je nu in om een handje toe te steken :
http://www.vzw-iwv.be/922/dag-anders-validen/

Wie deze dag ooit meemaakte (nu reeds voor de 33ste maal!) vergeet ze nooit meer. Het zet ons allen aan tot nadenken en bezinnen over zin en onzin van ons dagelijkse hectische leven. Het leert ons onze eigen belangrijkheid relativeren en drukt ons met onze neus op onze kwetsbaarheid. Sommige booteigenaars hebben in al die jaren een hechte relatie opgebouwd met deze andersvaliden en vice versa.

 

Indien je ertoe bereid bent om deel te nemen dan vragen wij om je naam op te geven, ofwel op het berichtenbord in de club, bij de havenmeester of bij ondergetekende. Je bent dan welkom vanaf 11.30 u en je kan aanschuiven voor de BBQ om dan aansluitend een tochtje te maken met enkele gasten.

 

Wij dankn je reeds bij voorbaat en hopen je te mogen verwelkomen op zaterdag 14 september aanstaande.

 

Jos Bilcke, voorzitter.
Delen