16 april 2018 16:30


Eerder kreeg je van ons al een bericht over de stremming op de Leie en het kanaal Roeselare-Leie in juni dit jaar. Na overleg met Voka hebben we de periode van de stremming op kanaal Roeselare-Leie ingekort en gezocht naar een tijdelijke oplossing voor laad- en losactiviteiten.

Periode van de stremming

 

Vanaf vrijdagavond 8 juni (22u) tot en met donderdagochtend 14 juni (6u) 2018 om werken we aan de sluis in Ooigem op het kanaal Roeselare-Leie. Ter hoogte van de sluis is de vaarweg volledig onderbroken voor al het waterwegverkeer. Tijdens deze periode kan je gebruik maken van een openbare kade aan de Vaartstraat in Ooigem (Wielsbeke) – hieronder vind je meer info.

 Op de Leie werken we ook aan de sluizen in Menen en Harelbeke, nog steeds van vrijdagavond 8 juni (22u) tot en met zondagavond 17 juni (18u) 2018. Ook op deze plaatsen is de vaarweg volledig onderbroken voor de scheepvaart.

 De onderhoudswerken aan de sluizen in Ooigem en Menen zijn noodzakelijk om onverwachte en langdurige stremmingen te kunnen vermijden. In Harelbeke zal er die periode geen scheepvaart mogelijk zijn, omdat we middendeuren installeren in de nieuwe sluis. De sluis in Harelbeke werd overigens vorige maand voor het eerst in gebruik genomen.

 Er wordt ‘s avonds, ’s nachts en tijdens het weekend doorgewerkt om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden.

 Gebruik openbare kade

 Aan de Vaartstraat in Wielsbeke langs het kanaal Roeselare Leie, net voorbij de sluis van Ooigem, stelt De Vlaamse Waterweg nv een openbare kade ter beschikking voor laad- en losactiviteiten tijdens de stremmingsperiode. Er worden, rekening houdend met de uitzonderlijke omstandigheden, geen kosten aangerekend voor het gebruik van deze kade. Indien je hiervan gebruik wenst te maken, kan je contact opnemen via district3leie@vlaamsewaterweg.be. Gelieve uiterlijk 18 mei 2018 een eventuele aanvraag in te dienen.

 Algemene vragen

 Indien je nog algemene vragen hebt over de stremming of over jouw concessie, kan je contact opnemen met de afdeling Bovenschelde: 09 292 12 11 of bovenschelde@vlaamsewaterweg.be.

Bron: Bovenschelde: 09 292 12 11 of bovenschelde@vlaamsewaterweg.be
Delen